NY DIREKTØR I LIFE FONDEN

.

Vi er i bestyrelsen kede af, at Christine har besluttet sig for at stoppe i LIFE Fonden, da hun har gjort en imponerende indsats for at bringe LIFE til det sted, fonden er i dag. Christine har været en dygtig og visionær direktør for fonden. Hun har været med til at opbygge LIFE-initiativet og etablere fonden. Hun har ledet organisationen gennem en periode med betydelig vækst og succes samt etableret mange vigtige samarbejdsrelationer bl.a. med kommuner, uddannelsesmiljøer og virksomheder. Bestyrelsen vil gerne takke Christine for hendes imponerende og engagerede indsats og ønsker hende alt det bedste i fremtiden”, udtaler Jesper Fisker, bestyrelsesformand i LIFE Fonden.

LIFE-initiativet blev i 2018 iværksat af Novo Nordisk Fonden og blev i 2020 etableret som en selvstændig fond. Ambitionen er at skabe et landsdækkende, langsigtet og vedvarende undervisningsinitiativ, der bidrager til at styrke interessen for naturvidenskab og teknologi hos børn og unge i Danmark. Ved Christine Antorinis ansættelse i 2018 bestod initiativet af en håndfuld medarbejdere. I dag er organisationen vokset til flere end 100 ansatte. Med udgangen af 2023 forventes det, at LIFE når ca. 220.000 elever, der har anvendt et LIFE Forløb i naturvidenskab i perioden 2021-2023.

Christine Antorini udtaler om sit virke i LIFE Fonden:  

Jeg er både taknemmelig og stolt over at have fået muligheden for at være med til at bygge dette initiativ op i et tillidsfuldt samarbejde med Novo Nordisk Fonden og LIFE Fondens bestyrelse samt fondens utroligt dygtige og dedikerede medarbejdere. Det har været en virkelig svær beslutning at stoppe, men nu er LIFE Fonden kommet rigtig godt på vej, og derfor er det for mig er et godt tidspunkt til at skifte til en ny karrierevej. Jeg vil med stor glæde følge fondens arbejde i fremtiden”. 

LIFE Fonden har ansat Stefan Hermann som administrerende direktør pr. 1. oktober 2023. Han kommer fra en stilling som rektor for Københavns Professionshøjskole. 

Stefan er en meget dygtig leder og har gennem mange år spillet en central rolle indenfor uddannelsesområdet. Han har den rette kapacitet og drivkraft til at kunne fortsætte fondens videre udvikling i et tæt samspil med medarbejderne. Vi er glade for, at Stefan bliver ny direktør i LIFE Fonden.”, udtaler Jesper Fisker. 

Stefan Hermann udtaler om sit kommende virke i LIFE Fonden: 

Jeg glæder mig meget til arbejdet i LIFE Fonden. At fremme den almene naturfaglige dannelse og interessen for naturvidenskab og teknologi er ikke alene et meningsfuldt formål, men også en bydende nødvendighed i dag”. 

For yderligere information, kontakt venligst:  

Anne Reinholdt, kommunikationschef, LIFE Fonden, tlf. 27 15 70 67, mail: anr@life.dk  

.

KORT OM STEFAN HERMANN

Stefan Hermann er rektor ved Københavns Professionshøjskole, hvor han i 2018 stod i spidsen for fusionen mellem Professionshøjskolen Metropol og UCC. Inden var han gennem ti år rektor for Professionshøjskolen Metropol. Han har tidligere bl.a. arbejdet som vicedirektør for kunstmuseet ARKEN og chefkonsulent i Undervisningsministeriet. Han er desuden forfatter til flere bøger og artikler om uddannelsespolitiske, pædagogiske og sociologiske problemstillinger.  

.

KORT OM CHRISTINE ANTORINI

Christine Antorini har stået i spidsen for undervisningsinitiativet LIFE siden 2018, først hos Novo Nordisk Fonden og siden fondsdannelsen i 2020 som administrerende direktør for LIFE Fonden. Hun er desuden bl.a. næstformand i Aalborg Universitets bestyrelse og bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio. Fra 2005 til 2018 var hun medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, hvor hun bl.a. var børne- og undervisningsminister (2011 til 2015).