.

FIGHT THE BITE

Hvert år bliver 2.7 millioner mennesker forgiftet af slanger. 100.000 af dem dør af det, og for mange flere får det alvorlige konsekvenser. I Fight the Bite skal eleverne undersøge, hvordan antistoffer kan bruges til både diagnosticering og behandling af slangebidsforgiftning.

  • Gratis forløb målrettet htx og stx i faget biologi B
  • Forløbets varighed er tre moduler på 90 min.
  • Engangsmaterialer til forløbet bliver leveret på dit gymnasium
.

Hvad er et LIFE Forløb?

Et LIFE Forløb er et undervisningsforløb. I Fight the Bite sender vi engangsmaterialer ud til dit gymnasium, som du bruger i sammenspil med vores digitale undervisningsplatform.

Hvad er et LIFE Forløb?

Samarbejdspartnere

Fight the Bite er udviklet i samarbejde med virksomheden VenomAid Diagnostics og DTU Bioengineering

Samarbejdspartnere

Varighed

Fight the Bite har en varighed på tre moduler på 90 min. Forløbet indeholder en blanding af praktiske undersøgelser i laboratorie og teoretiske øvelser. 

Varighed

Didaktik

Eleverne arbejder med praktiske laboratorieundersøgelser, gruppesamtaler, analyse af figurer og skriftlighed. 

Didaktik

Elevaflevering

Fight the Bite indeholder forslag til en skriftlig elevaflevering, der tager udgangspunkt i indhold fra forløbet.

Elevaflevering

Fag

Fight the Bite er målrettet elever på htx og stx i faget biologi B. Forløbet kan også anvendes i fagene biologi A og bioteknologi A. 

Fag

KORT OM FIGHT THE BITE

Mere end 1 milliard mennesker på verdensplan er påvirket af en række forsømte tropesygdomme. Gennem årtier er indsatsen mod sygdommene blevet nedprioriteret, hvilket har resulteret i begrænsede behandlingsmuligheder for verdens fattigste.   

Slangebidsforgiftning er en af disse forsømte tropesygdomme. Det rammer særligt mennesker i fattige landdistrikter, hvor sundhedssystemerne er svage og de medicinske ressourcer sparsomme.   

I Fight the Bite undersøger og vurderer eleverne metoder til diagnosticering og behandling af slangebidsforgiftning. Eleverne arbejder både teoretisk og praktisk i alle tre moduler. Undervejs udfører eleverne bl.a. en ELISA-test og tilegner sig viden, så de kan argumentere for, at antistoffer kan bruges til hurtig diagnosticering og bedre behandling af slangebidsforgiftning. 

Eleverne skal arbejde med følgende problemstilling i forløbet: Hvordan kan vi udvikle hurtig diagnosticering og bedre behandling af slangebidsforgiftning i lande, hvor lægehjælp er begrænset? 

MODULOVERSIGT

SÅDAN BRUGER DU FORLØBET

.

SÅDAN BRUGER DU UNDERVISNINGSPLATFORMEN

Vores digitale undervisningsplatform er omdrejningspunktet for alle vores undervisningsforløb. I denne video kan du se, hvordan du som underviser bruger platformen i din undervisning og ikke mindst i din forberedelse.

.

Samarbejdspartnere

Udviklingen af LIFE Forløb sker i samarbejde med virksomheder eller forskningsmiljøer, der arbejder med viden, forskning og teknologi i relation til forløbenes problemstillinger.

Dette var også tilfældet i udviklingen af Fight the Bite til gymnasierne, hvor vi slog pjalterne sammen med VenomAid Diagnostics og DTU Bionengineering. Begge samarbejdspartnere arbejder med den nyeste forskning og innovative metoder inden for diagnosticering af slangebidsforgiftning. 

Vi har lavet en video om samarbejdet, som du kan se her:

VÆRD AT VIDE

.
.

SÅDAN KOMMER DU I GANG

Fight the Bite er gratis. Forløbet består af et LIFE Kit med engangsmaterialer til at gennemføre forløbets øvelser. Vi leverer LIFE Kittet på din institution et par dage før din ønskede startdato. I Fight the Bite anvendes også vores digitale undervisningsplatform i samspil med materialerne i LIFE Kittet. På undervisningsplatformen finder du øvelser, videoer og vejledning til din forberedelse, inden du bruger forløbet i klassen. Du begynder booking af Fight the Bite ved at klikke på linket her:

ANDRE FORLØB I SAMME TEMA

.
.

GIFT OG MODGIFT - BIOTECH ACADEMY

Gift og modgift er et gratis undervisningsforløb skræddersyet til bioteknologi A-elever! Dyk dybere ned i den fascinerende verden af toksiner og deres anvendelse. Lad eleverne opdage toksiner i alle deres former, fra frygtindgydende giftslanger til overraskende snegle!

Forløbet er en dybdegående rejse ind i toksinernes verden hvor eleverne opnår en omfattende forståelse for giftige dyr, toksiners mekanismer, hæmostase, nervesystemet, antistoffer samt den seneste relevante forskning inden for dette spændende område.