VORES NYE UNDERVISNINGS­PLATFORM ER I LUFTEN

.

Når du og dine elever arbejder med vores undervisningsforløb, møder I fremover vores helt nye digitale undervisningsplatform.

Platformen, som erstatter MY:LIFE, indeholder blandt andet lærervejledninger, opgavebeskrivelser og undervisningsmaterialer.


”Vi har arbejdet på vores nye undervisningsplatform i over et år, og vi er rigtigt glade for resultatet. Brugervenligheden har fået et løft, og vi har fokuseret på at gøre platformen appellerende for alle vores målgrupper, som spænder helt fra indskolingen til ungdomsuddannelserne. Nu ser vi frem til, at lærere og elever får glæde af den,” siger udviklingschef Marie Danø.

Frem til den 28. juni kan du stadig bruge vores gamle platform, MY:LIFE. Har du booket et LIFE Forløb med start den 29. juni eller derefter, skal du bruge den nye undervisningsplatform. Vi har ikke ændret på undervisningsforløbenes faglige indhold.

.
.

SÅDAN FINDER DU PLATFORMEN

Du finder vores nye undervisningsplatform der, hvor du finder dit LIFE forløb, eller på siderne om de enkelte LIFE Forløb.

Når du booker et LIFE Forløb, modtager du desuden en bekræftelsesmail med link til undervisningsplatformen. Gem mailen, så kan du let finde vej til platformen i forbindelse med din forberedelse og undervisning.

Du logger ind på platformen med dit UNI-login.

BRUGERVENLIGHED OG LÆRERSTØTTE I FOKUS

Undervisningsplatformen hjælper dig før, under og efter et LIFE Forløb. Og den understøtter elevernes digitale og analoge arbejde med undervisningsforløbet.

”Den nye platform er let at navigere i. Vi har testet brugervenligheden grundigt og optimeret på baggrund af alt den konstruktive feedback, som vi har fået. Både lærere og elever skal gerne kunne finde intuitivt rundt på platformen, allerede første gang de bruger den,” siger Marie Danø.

Hun tilføjer, at lærerstøtten er let at gå til på den nye platform. Både den overordnede lærervejledning, som introducerer læreren til forløbet, og de situerede lærerguides til undervisningsforløbets enkelte aktiviteter.

”Vi ved, hvor vigtig platformen er, når lærerne skal forberede sig og have faglig baggrundsviden og støtte under selve undervisningen. Derfor har vi sikret, at lærerstøtten altid er let tilgængelig og forståelig,” siger Marie Danø.

APPELLERER TIL ELEVER PÅ TVÆRS AF KLASSETRIN OG FORUDSÆTNINGER

I flere af vores undervisningsforløb interagerer eleverne selv med platformen, hvor de blandt andet finder undervisningsmaterialer og løser interaktive opgaver. Netop derfor ser den nye platform forskellig ud, afhængigt af hvilket forløb de er i gang med.

”Der er forskel på, hvad der appellerer til en elev i 3. klasse og en elev på en ungdomsuddannelse. Vi har udviklet platformens visuelle udtryk, så de matcher de enkelte forløb og kan engagere de enkelte målgrupper,siger Marie Danø.

Platformen indeholder undervisningsmateriale i flere formater som fx videoer, billeder, tekster og lydfiler.

”Det gør det muligt at variere og differentiere undervisningen, så den passer til elever på tværs af forudsætninger og baggrund,” forklarer Marie Danø.

Platformen understøtter også differentiering af undervisningen gennem fx ordforklaringer.

ADGANG DIREKTE FRA LIFE.DK

Vores tidligere undervisningsplatform, MY:LIFE, havde sit eget internetdomæne. Det ville sige, at du bookede et undervisningsforløb på LIFE.dk, men tilgik undervisningsplatformen på mylife.dk.

Men sådan er det ikke længere. Vores nye undervisningsplatform finder du på LIFE.dk, hvor du altså nu både booker og tilgår undervisningsforløbene.

”Vi samler det hele på LIFE.dk, så det bliver lettere og mindre forvirrende for lærerne at navigere i,” siger Marie Danø.

Undervisningsportalen er i luften allerede nu. Hvis du har booket et LIFE Forløb, så gå gerne ind og besøg det LIFE Forløb, du er interesseret i på den nye undervisningsplatform og orienter dig i forløbets lærervejledninger og aktiviteter.